xymos me patzari
clock icon
10'

Χυμός παντζάρι με καρότο, πιπερόριζα, αλάτι και σελινόριζα

Υλικά

  • 4 μέτρια καρότα, πλυμένα καλά, κομμένες τις άκρες τους
  • 2 παντζάρια πλυμένα καλά (300γρ. περίπου)
  • 100γρ. σελινόριζα καθαρισμένη, σε κομμάτια
  • 1 κομματάκι πιπερόριζα (περίπου 15γρ.) πλυμένο καλά
  • λίγο αλάτι θαλασσινό
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 μικρά στικ σέλερι
  • πάγο
  • αλάτι θαλασσινό

Tips

  • Καλό είναι να βάλετε τον χυμό στο ψυγείο για λίγη ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις.

Ένας σούπερ υγιεινός χυμός παντζαριού για να δροσιστείτε και να αναζωογονηθείτε. Πίνεται όλες τις ώρες σκέτος ή- ακόμα καλύτερα- συνοδεύοντας κάποιο σνακ.

Βάζετε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυμός.
Βρέχετε με νερό το χείλος τεσσάρων ποτηριών και τα πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι.
Βάζετε πάγο στα ποτήρια, μοιράζετε τον χυμό, βάζετε από ένα στικ σέλερι σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή και χτυπάτε μέχρι να γίνουν χυμός.

Βήμα 2

Βρέχετε με νερό το χείλος τεσσάρων ποτηριών και τα πασπαλίζετε με θαλασσινό αλάτι.

Βήμα 3

Βάζετε πάγο στα ποτήρια, μοιράζετε τον χυμό, βάζετε από ένα στικ σέλερι σε κάθε ποτήρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb