OliveMagazine

Ψητά λαχανικά με δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού

psita-lahanika

Ψητά λαχανικά με δεντρολίβανο και ξύσμα πορτοκαλιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 σκόρδο μεγάλο, ολόκληρο
  • 4 κολοκύθια μεγάλα, σε ροδέλες
  • 5 ντομάτες ώριμες, σε ροδέλες
  • 2 μελιτζάνες, σε ροδέλες
  • 4 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • κορφούλες από 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC. Αλείφετε ένα στρογγυλό ταψί με λίγο λάδι και, έπειτα, ξεκινώντας από έξω, τοποθετείτε σφιχτά τις ροδέλες λαχανικών σε ομόκεντρους κύκλους μέχρι να φτάσετε στο κέντρο.

Όταν φτάσετε στο κέντρο, βάζετε εκεί ολόκληρο το σκόρδο. Αν σας περίσσεψαν λαχανικά, γεμίζετε τα κενά του ταψιού. Χώνετε τις κορφούλες του δεντρολίβανου ανάμεσα στα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε το φαγητό για 30-35 λεπτά, πασπαλίζοντάς το πού και πού με ελαιόλαδο, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά. Έπειτα απομακρύνετε το σκόρδο από το κέντρο και μπήγετε μικρές σκελίδες ανάμεσα στα λαχανικά. Περιχύνετε το φαγητό με το βαλσαμικό ξίδι, πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑