clock icon
25'

Εύκολα καναπεδάκια με γαλλική μπαγκέτα, φέτα και ζαμπόν

Υλικά

  • 2 μπαγκέτες γαλλικές
  • 500γρ. τυρί φέτα ή μανούρι σπασμένο με πιρούνι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, διατηρημένες σε βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)

Tips

  • Μπορείτε να μοιράσετε το μίγμα γιαούρτι-φέτα σε διαφορετικά μπολ και αντίστοιχα να μοιράσετε και τα υπόλοιπα υλικά σας όπως εσείς θέλετε για να φτιάξετε περισσότερα από 1 μίγματα.

Νόστιμα καναπεδάκια, με απλά υλικά, ιδανικά για κάποιο πάρτι ή μια φιλική συγκέντρωση. Είναι γευστικότατα και φτιάχνονται πολύ γρήγορα. Δοκιμάστε τα!

Κόβετε την κάθε μπαγκέτα στα 3 και αφαιρείτε την ψίχα με τα δάχτυλα. Την κρατάτε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα με το γιαούρτι, το ζαμπόν, την πάπρικα, την πιπεριά και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Γεμίζετε τα κομμάτια της κάθε μπαγκέτας με το μίγμα. Τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε 1 ωρίτσα στην κατάψυξη για να σφίξουν.
Βγάζετε τα κομμάτια από την κατάψυξη, τα κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε την κάθε μπαγκέτα στα 3 και αφαιρείτε την ψίχα με τα δάχτυλα. Την κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε τη φέτα με το γιαούρτι, το ζαμπόν, την πάπρικα, την πιπεριά και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Γεμίζετε τα κομμάτια της κάθε μπαγκέτας με το μίγμα. Τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε 1 ωρίτσα στην κατάψυξη για να σφίξουν.

Βήμα 4

Βγάζετε τα κομμάτια από την κατάψυξη, τα κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιατέλες.