glika (405) copy(1)_SLIDER
clock icon
1:20'

Αμυγδαλόπιτα με σταγόνες σοκολάτας

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 3 αβγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
  • ½ φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό ΑΝΘΟΣ
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φάκελος Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • Για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 φάκελος 50γρ. Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Ζουμερή και σοκολατένιη μαζί αυτή η αμυγδαλόπιτα σερβιρισμένη με Garni ΓΙΩΤΗΣ θα κάνει τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι σας.

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο στο σιρόπι κι αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και να κρυώσει το σιρόπι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα όλα μαζί για 10 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Λαδώνετε ελαφρά το ταψάκι σας κι αδειάζετε μέσα τη ζύμη. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα το γλυκό, κάνοντας μια κρούστα από πάνω.
Ξεφουρνίζετε την αμυγδαλόπιτα, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά, την τρυπάτε με καλαμάκι σε διάφορα σημεία και τη σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Αφού απορροφήσει το μισό, συμπληρώνετε σταδιακά και το υπόλοιπο και περιμένετε να το απορροφήσει όλο.
Τότε χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα μέχρι να "σταθεί" το μίγμα. Το βάζετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε την επιφάνεια του γλυκού. Τέλος πασπαλίζετε με λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι.
Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε κομμάτια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τη βανίλια και βράζετε το σιρόπι για 10 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο στο σιρόπι κι αφήνετε να λιώσει το βούτυρο και να κρυώσει το σιρόπι.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα όλα μαζί για 10 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Βήμα 3

Λαδώνετε ελαφρά το ταψάκι σας κι αδειάζετε μέσα τη ζύμη. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί όμορφα το γλυκό, κάνοντας μια κρούστα από πάνω.

Βήμα 4

Ξεφουρνίζετε την αμυγδαλόπιτα, αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά, την τρυπάτε με καλαμάκι σε διάφορα σημεία και τη σιροπιάζετε ρίχνοντας το σιρόπι από πάνω κουταλιά κουταλιά. Αφού απορροφήσει το μισό, συμπληρώνετε σταδιακά και το υπόλοιπο και περιμένετε να το απορροφήσει όλο.

Βήμα 5

Τότε χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα μέχρι να "σταθεί" το μίγμα. Το βάζετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε την επιφάνεια του γλυκού. Τέλος πασπαλίζετε με λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ ρίχνοντάς το από σουρωτήρι.

Βήμα 6

Σερβίρετε το γλυκό κόβοντας σε κομμάτια.