clock icon
30'

Γιαουρτοζελέ με φρουτοσαλάτα

Υλικά

    Για το ζελέ γιαουρτιού

  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 2 κονσέρβες των 425γρ. Φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι DEL MONTE, στραγγισμένη
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (10γρ.)
  • Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
  • το σιρόπι από τη Φρουτοσαλάτα DEL MONTE
  • Για τη διακόσμηση

  • λίγη ακόμη Φρουτοσαλάτα σε ελαφρύ σιρόπι DEL MONTE

Ελαφρύ και δροσερό γλύκισμα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπέζια. Η φρουτοσαλάτα δίνει φρουτένια γεύση στο γλυκό σας και το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.

Στραγγίζετε την πρώτη κονσέρβα φρουτοσαλάτας και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη. Κρατάτε το σιρόπι στην άκρη.
Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και, αφού φουσκώσει, τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αναμιγνύετε τη ζελατίνη στον πολτό της φρουτοσαλάτας. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι και τον πολτό της φρουτοσαλάτας με τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με σύρμα.
Ντύνετε ένα ταψάκι με μεμβράνη. Στραγγίζετε τη δεύτερη κονσέρβα και απλώνετε στη βάση της φόρμας τα κυβάκια της φρουτοσαλάτας. Από πάνω σκεπάζετε με το μίγμα του γιαουρτοζελέ. Βουτάτε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι της φρουτοσαλάτας και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του. Τυλίγετε φέρνοντας τη μεμβράνη που προεξέχει από πάνω και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει καλά.
Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και αν θέλετε, διακοσμείτε με λίγη ακόμη φρουτοσαλάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε την πρώτη κονσέρβα φρουτοσαλάτας και πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη. Κρατάτε το σιρόπι στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζετε τη ζελατίνη μαζί με 75γρ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και, αφού φουσκώσει, τη ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Αναμιγνύετε τη ζελατίνη στον πολτό της φρουτοσαλάτας. Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι και τον πολτό της φρουτοσαλάτας με τη διαλυμένη ζελατίνη. Ανακατεύετε καλά με σύρμα.

Βήμα 3

Ντύνετε ένα ταψάκι με μεμβράνη. Στραγγίζετε τη δεύτερη κονσέρβα και απλώνετε στη βάση της φόρμας τα κυβάκια της φρουτοσαλάτας. Από πάνω σκεπάζετε με το μίγμα του γιαουρτοζελέ. Βουτάτε τα μπισκότα ένα ένα στο σιρόπι της φρουτοσαλάτας και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του. Τυλίγετε φέρνοντας τη μεμβράνη που προεξέχει από πάνω και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει καλά.

Βήμα 4

Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και αν θέλετε, διακοσμείτε με λίγη ακόμη φρουτοσαλάτα.