clock icon
60'

Γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων (περίπου 150 γρ.)

Tips

  • Αν ανοίξετε σπιτικό φύλλο υπολογίστε 1 φύλλο για κάθε ρολάκι.

Μια πρωτότυπη γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια, εναλλακτική της μπουγάτσας, που τρώγεται ιδανικά στο πρωινό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύετε με τα αβγά.
Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας κάθε φορά τρία τρία φύλλα. Αλείφετε από πάνω με βούτυρο. Πασπαλίζετε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια του επάνω φύλλου και απλώνετε σε διάφορα σημεία μίγμα φέτας. Τυλίγετε σε μπαστουνάκι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Αλείφετε την επιφάνεια όλων των ρολών στο ταψί με άφθονο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα μπολ λιώνετε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύετε με τα αβγά.

Βήμα 2

Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας κάθε φορά τρία τρία φύλλα. Αλείφετε από πάνω με βούτυρο. Πασπαλίζετε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια του επάνω φύλλου και απλώνετε σε διάφορα σημεία μίγμα φέτας. Τυλίγετε σε μπαστουνάκι και το τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Βήμα 3

Αλείφετε την επιφάνεια όλων των ρολών στο ταψί με άφθονο βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φύλλο.