clock icon
60'

Εύκολη τούρτα παγωτό με κόκκινα φρούτα και μπισκότο καρύδας

Υλικά

    Για το μπισκότο της βάσης και της διακόσμησης

  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ξύσµα από 1 λεµόνι
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 75γρ. καρύδα ινδική τρίμμα
  • 150γρ. Βούτυρο Lurpak, σε κυβάκια
  • Για το παγωτό φράουλα

  • 300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος) + 100γρ. κόκκινα φρούτα ανάμικτα *
  • 300γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 50ml γάλα φρέσκο
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 400ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • Για τη διακόσμηση

  • λίγες φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες + λίγα κόκκινα φρούτα ανάμεικτα
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Tips

  • Για το παγωτό φράουλα μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο 500γρ. φράουλες.

Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή γίνεται; Φυσικά γίνεται και μάλιστα, με αυτό το εύκολο παγωτό φτιάχνετε μια πολύ λαχταριστή και δροσερή τούρτα.

Πρώτα ετοιμάζετε το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε ένα στρογγυλό δίσκο από το μπισκότο, όσο η βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μπισκότο για τη διακόσμηση.
Για το παγωτό: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες και τα κόκκινα φρούτα. Κατόπιν, ρίχνετε το λικέρ μαστίχας, το γάλα και τη ζάχαρη και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ σε σαντιγί μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μίγμα της φράουλας και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 6-8 ώρες τουλάχιστον.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα και διακοσμείτε την επιφάνεια με μπισκότα, φράουλες και ανάμικτα κόκκινα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το crumble: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ταψάκι του φούρνου σας.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την ινδική καρύδα, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το βούτυρο και ξεκινάτε να ανακατεύετε με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρετε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Την τρίβετε με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3

Κόβετε ένα στρογγυλό δίσκο από το μπισκότο, όσο η βάση μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μπισκότο για τη διακόσμηση.

Βήμα 4

Για το παγωτό: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες και τα κόκκινα φρούτα. Κατόπιν, ρίχνετε το λικέρ μαστίχας, το γάλα και τη ζάχαρη και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 5

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα το μίξερ σε σαντιγί μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και χτυπάτε να ενσωματωθεί. Ρίχνετε το μίγμα της φράουλας και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο ή σελοφάν και αφήνετε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 6-8 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 7

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε την τούρτα σε πιατέλα και διακοσμείτε την επιφάνεια με μπισκότα, φράουλες και ανάμικτα κόκκινα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα.