clock icon
20'

Η καρμπονάρα αλλιώς, στο πι και φι

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 συσκευασίες Arla Τυρί Κρέμα σε Μπουκάλι, Φυσική Γεύση
  • 1 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
  • Arla Σκληρό Τυρί Δανίας τριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Μια πιο ανάλαφρη, γρήγορη και εύκολη καρμπονάρα, που μπορείτε να φτιάξετε με όποιο αλλαντικό προτιμάτε.

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίξετε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το σκόρδο, σοτάροντας για λίγο ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμες οι πέννες τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα και τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού και ανακατεύετε πολύ καλά.
Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε σε πιάτα. Συνοδεύετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίξετε.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το σκόρδο, σοτάροντας για λίγο ακόμα.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμες οι πέννες τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα και τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού και ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε σε πιάτα. Συνοδεύετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.