kotopoulo-me-saltsa-laim
clock icon
30'

Κοτόπουλο με σάλτσα λάιμ

Υλικά

  • 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο Νιτσιάκος χωρίς πέτσα, σε λωρίδες 0,5εκ. περίπου
  • 1 αβγό + 1 κρόκο
  • 3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας ρυζόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 2 λάιμ
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος

Αγαπημένο πιάτο της ασιατικής κουζίνας, που ετοιμάζετε στο πι και φι και εξαφανίζεται από το πιάτα ακόμη πιο γρήγορα. Θα το ετοιμάσετε με κοτόπουλο Νιτσιάκος και θα ενθουσιάσετε τους αγαπημένους σας.

Ανακατεύετε σε στενό μπολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, καλά σκεπασμένο με τη μαρινάδα.
Για τη σάλτσα: Στύβετε το λάιμ και διαλύετε στο χυμό το κορνφλάουρ. Προσθέτετε το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Χτυπάτε το αβγό με τον κρόκο σε ένα πιάτο. Περνάτε το κοτόπουλο από το αβγό και στη συνέχεια από το κορνφλάουρ. Τινάζετε καλά κάθε λωρίδα. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και, μόλις κάψει, προσθέτετε το ηλιέλαιο. Ρίχνετε το κοτόπουλο και το γυρνάτε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη σος στο τηγάνι και φέρνετε μια βόλτα όλα τα υλικά.
Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα, συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε σε στενό μπολάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, καλά σκεπασμένο με τη μαρινάδα.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Στύβετε το λάιμ και διαλύετε στο χυμό το κορνφλάουρ. Προσθέτετε το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και δένετε τη σάλτσα ανακατεύοντας για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Στραγγίζετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Χτυπάτε το αβγό με τον κρόκο σε ένα πιάτο. Περνάτε το κοτόπουλο από το αβγό και στη συνέχεια από το κορνφλάουρ. Τινάζετε καλά κάθε λωρίδα. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ και, μόλις κάψει, προσθέτετε το ηλιέλαιο. Ρίχνετε το κοτόπουλο και το γυρνάτε από όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη σος στο τηγάνι και φέρνετε μια βόλτα όλα τα υλικά.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα, συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.

Βήμα 6

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb