Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ξερό
  • 250γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λευκό ρύζι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Το φιλέτο κοτόπουλο «παντρεύεται» με μια πλούσια κρέμα φέτας και γίνεται ένα πολύ νόστιμο πιάτο, που συνοδεύεται ιδανικά από λευκό ρυζάκι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε 10 λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για ακόμη 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και συνοδεύετε με λευκό ρύζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρά.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για ακόμη 10 λεπτά και μετά προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε. Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και συνοδεύετε με λευκό ρύζι.