cocktail
clock icon
35'

Κρέμα λεμονιού με λουίζα

Υλικά

  • 280ml κρέμα γάλακτος
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι λουίζας

Ένα πανεύκολο γλυκό με αρώματα λεμονιού και λουίζας που θα λατρέψετε!

Βράζετε τη λουίζα με τη ζάχαρη και 100ml νερό για 10-15 λεπτά περίπου. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το σιρόπι λουίζας. Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και με προσεκτικές κινήσεις τα ενώνετε με την κρέμα λεμονιού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Web

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τη λουίζα με τη ζάχαρη και 100ml νερό για 10-15 λεπτά περίπου. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το σιρόπι λουίζας. Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και με προσεκτικές κινήσεις τα ενώνετε με την κρέμα λεμονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Web