clock icon
40'

Κριθαρότο με κρασί, μυρωδικά και καλαμαράκια 

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, σε χοντρές φέτες
  • ½ μαραθόριζα, σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κονσέρβες Καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL
  • 300γρ. Κριθαράκι ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 400γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα
  • 1 κουτ. σούπας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματοπολτό Μονής Συμπύκνωσης
  • 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Ένα πολύ αρωματικό κριθαρότο με άνηθο και μαραθόριζα και μία ελαφρώς πικάντικη νότα χάρη στα Καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL, που του πάει πολύ. Ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και, μόλις κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να «ψηθεί» λίγο για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα Τοματάκια και τα λιώνετε με μια κουτάλα. Ρίχνετε σταδιακά 1 λίτρο καυτό νερό και ανακατεύετε. Θέλουμε το κριθαράκι να χυλώσει ωραία, όπως το ρύζι στο ριζότο.
Περίπου 2 λεπτά πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε τα καλαμαράκια, λίγο άνηθο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε να αναμιχθούν οι γεύσεις.
Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και, μόλις κάψει, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε να «ψηθεί» λίγο για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα Τοματάκια και τα λιώνετε με μια κουτάλα. Ρίχνετε σταδιακά 1 λίτρο καυτό νερό και ανακατεύετε. Θέλουμε το κριθαράκι να χυλώσει ωραία, όπως το ρύζι στο ριζότο.

Βήμα 4

Περίπου 2 λεπτά πριν τραβήξετε το σκεύος από τη φωτιά ρίχνετε τα καλαμαράκια, λίγο άνηθο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Βήμα 5

Μοιράζετε αμέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο άνηθο.