LAXANA XAMNA ME PLIGOYRI_slider
clock icon
50'

Λάχανα «χαμνά» με πλιγούρι

Υλικά

  • 1 κιλό (περίπου) λάχανο μοβ ή λαχανίδες («χαμνά»), καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε μέτριες ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά αποξηραμένη, κόκκινη, καυτερή
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 2/3 φλιτζανιού λάδι
  • 4 κουτ. σούπας καλό αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Το λάχανο έχει μια ιδιαίτερη παρουσία σε αυτό το ποντιακό πιάτο που «παντρεύει» διάφορες γεύσεις.

Βράζετε το πλιγούρι με 2 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να πιει το νερό του.
Σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο λάδι και προσθέτετε το λάχανο, το μαϊντανό, την πιπεριά ολόκληρη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν.
Προσθέτετε το πλιγούρι, ανακατεύετε και σερβίρετε με ζεστό βούτυρο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το πλιγούρι με 2 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά ή μέχρι να πιει το νερό του.

Βήμα 2

Σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού στο λάδι και προσθέτετε το λάχανο, το μαϊντανό, την πιπεριά ολόκληρη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε το πλιγούρι, ανακατεύετε και σερβίρετε με ζεστό βούτυρο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb