bares-vromis_anoigma
clock icon
1:5'

Μπάρες βρώμης με καρύδα και αποξηραμένα σύκα

Υλικά

  • 4 ασπράδια αβγών (120γρ.)
  • 140γρ. ζάχαρη άχνη
  • 45γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130γρ. καρύδα ινδική
  • 100γρ. σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 120γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 70γρ. βρώμη
  • 80γρ. μέλι
  • 90γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Οι μπάρες βρώμης είναι must! Τρώγονται ως υγιεινό πρωινό και snack, χορταίνουν αρκετά ώστε να μην υποκύπτουμε σε τσιμπολογήματα και είναι ένα πολύ καλό snack και για τα παιδιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.

Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί διαστάσεων 20x30εκ.

Βήμα 2

Βάζετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, τα διογκώνετε. Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη τη βγάζετε από το μίξερ, προσθέτετε την άχνη και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της κουβερτούρας, και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Στο μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Βήμα 4

Μόλις οι μπάρες ψηθούν τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και έπειτα τις περιχύνετε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Όταν κρυώσει και η κουβερτούρα κόβετε τις μπάρες σε ορθογώνιο σχήμα και τις διατηρείτε σε δροσερό περιβάλλον.