burger psi2 1

Υλικά

  • 2-3 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, βρασμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ μήλο σε κυβάκια
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 καρότο μικρό, τριμμένο
  • 1 αβγό βραστό, σφιχτό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 5 κουτ. σούπας μαγιονέζα, μεγάλες
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Το μπέργκερ στην πιο ελαφριά του εκδοχή. Επί της ουσίας πρόκειται για ανάλαφρη κοτοσαλάτα σερβιρισμένη μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι του μπέργκερ.

Κομματιάζετε το βρασμένο κοτόπουλο μέσα σκαι σε ένα μπολ ή το κόβετε κυβάκια και το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ζεσταίνετε τα ψωμάκια στην τοστιέρα και μοιράζετε τη σαλάτα σχηματίζοντας σαντουιτσάκια.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κομματιάζετε το βρασμένο κοτόπουλο μέσα σκαι σε ένα μπολ ή το κόβετε κυβάκια και το ανακατεύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει.

Βήμα 2

Όταν θέλετε να σερβίρετε ζεσταίνετε τα ψωμάκια στην τοστιέρα και μοιράζετε τη σαλάτα σχηματίζοντας σαντουιτσάκια.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή