mpiskota simigdalenia
clock icon
40'

Μπισκότα τετράγωνα σιμιγδαλένια

Υλικά

  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 175ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 125ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 30ml ούζο ή τσίπουρο
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική για το τελείωμα

Νόστιμα και υγιεινά μπισκοτάκια λαδιού με Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC στον αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ με το λάδι. Προσθέτετε το ούζο και το μίγμα με αλεύρι και το σιμιγδάλι, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.
Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο πάχους 5χιλιοστών. Βρέχετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζετε με ζάχαρη κρυσταλλική. Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε τετράγωνα με πλευρά 3-4εκ. και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε.
Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.

Βήμα 3

Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ με το λάδι. Προσθέτετε το ούζο και το μίγμα με αλεύρι και το σιμιγδάλι, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.

Βήμα 4

Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο πάχους 5χιλιοστών. Βρέχετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζετε με ζάχαρη κρυσταλλική. Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε τετράγωνα με πλευρά 3-4εκ. και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε.

Βήμα 5

Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.