7-briam-ston-fourno-me-myrodika-exo-430×575
clock icon
1:40'

Μπριάμ στο φούρνο με πικάντικα χταποδάκια Safcol και μυρωδικά

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες μέτριες, για φούρνο
  • 500γρ. κολοκύθια μέτρια
  • 500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
  • 4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • 1 κονσέρβα πικάντικα χταποδάκια SAFCOL

Στην κλασική συνταγή προσθέτουμε τρεις αρωματικές νότες: ρίγανη, βασιλικό και μαϊντανό. Θα ανοίξουμε και μια κονσέρβα με πικάντικα χταποδάκια SAFCOL και θα φάμε υπέροχα!

Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό, συνοδεύετε με ψωμί και καλαμαράκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.

Βήμα 3

Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Βήμα 4

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό ή ζεστό, συνοδεύετε με ψωμί και καλαμαράκια