KOLIOI-ME-SALSA-PANTZARI
clock icon
20'

Μπρουσκέτα με κολιό και salsa παντζαριού

Υλικά

  • 4 κολιοί μικροί, φιλεταρισμένοι
  • 250γρ. παντζάρι βρασμένο
  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο snack με ψάρι και νόστιμη salsa που σερβίρεται άνετα και ως πρώτο πιάτο.

Κόβετε το παντζάρι και το μήλο σε κυβάκια και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το λεμόνι (ξύσμα και χυμό), μία κουταλιά ελαιόλαδο, τους μαραθόσπορους και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.

Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί και απλώνετε τα φιλέτα του κολιού με τη πέτσα από πάνω. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με το κάρι. Με τα ακροδάχτυλά σας ή με ένα πινελάκι τα αλείφετε πρώτα καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και ψήνετε στην τοστιέρα. Απλώνετε πάνω τους τη salsa παντζαριού. Τοποθετείτε πάνω από ένα φιλέτο κολιού και σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστά τα ψάρια, υπολογίζοντας δύο φέτες ψωμί σε κάθε μερίδα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το παντζάρι και το μήλο σε κυβάκια και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το λεμόνι (ξύσμα και χυμό), μία κουταλιά ελαιόλαδο, τους μαραθόσπορους και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί και απλώνετε τα φιλέτα του κολιού με τη πέτσα από πάνω. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με το κάρι. Με τα ακροδάχτυλά σας ή με ένα πινελάκι τα αλείφετε πρώτα καλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 3

Αλείφετε τις φέτες του ψωμιού με ελαιόλαδο και ψήνετε στην τοστιέρα. Απλώνετε πάνω τους τη salsa παντζαριού. Τοποθετείτε πάνω από ένα φιλέτο κολιού και σερβίρετε αμέσως, όσο είναι ζεστά τα ψάρια, υπολογίζοντας δύο φέτες ψωμί σε κάθε μερίδα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb