mprokolo kai kounoupidi
clock icon
40'

Μπρόκολο και κουνουπίδι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Υλικά

  • 1 μπρόκολο μέτριο, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 κουνουπίδι μικρό, πλυμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από κονσέρβα, κομμένες σε κυβάκια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Άσπρα και πράσινα μπουκετάκια λαχανικών που ζεστά ή κρύα μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι συνοδοί των ψητών σας. Μια υγιεινή και χαρούμενη νότα στο τραπέζι σας.

Βράζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στον ατμό για 15-20 λεπτά και βάζετε τα μπουκετάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά και βαθιά πιατέλα.
Ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάτε το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιχύνετε με αυτό το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σαν συνοδευτικό για ψητά ψάρια ή κρεατικά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι στον ατμό για 15-20 λεπτά και βάζετε τα μπουκετάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο σε πλατιά και βαθιά πιατέλα.

Βήμα 2

Ανακατεύετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 3

Χτυπάτε το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιχύνετε με αυτό το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σαν συνοδευτικό για ψητά ψάρια ή κρεατικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή