6-TAXINOSOUPA-1-430×575
clock icon
45'

Νηστίσιμη ταχινόσουπα με καλαμαράκια σε άλμη Safcol

Υλικά

  • 1 καρότο σε μικρά κυβάκια
  • 1 πράσο σε ροδελίτσες
  • 1 κρεμμύδι σε ψιλά καρεδάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ψιλά κυβάκια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 250γρ. σπανάκι ή σέσκουλα χοντροκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL

Κλασική σούπα της νηστείας από παράδοση, η ταχινόσουπα γίνεται με όσα λαχανικά σου βρίσκονται στο ψυγείο και είναι μια νοστιμότατη σούπα που τρώγεται όλο το χρόνο. Ανοίξτε και μια κονσέρβα καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL, πρόσθεστε λάδι και λεμόνι και θα μας θυμηθείτε!

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε το σπανάκι ή τα σέσκουλα, καλύπτετε με ζεστό νερό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα.
Σε ένα μπολ, διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το χυμό των λεμονιών, ανακατεύετε.
Με μια βαθιά κουτάλα, βάζετε λίγο-λίγο ζουμί από τη σούπα, όπως στο κανονικό αβγόκομα και μεταφέρετε το μίγμα στη σούπα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Ανακατεύετε να πάει παντού το ταχίνι, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή συνοδεύοντας με καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το πράσο, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Ρίχνετε το σπανάκι ή τα σέσκουλα, καλύπτετε με ζεστό νερό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ, διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε το χυμό των λεμονιών, ανακατεύετε.

Βήμα 4

Με μια βαθιά κουτάλα, βάζετε λίγο-λίγο ζουμί από τη σούπα, όπως στο κανονικό αβγόκομα και μεταφέρετε το μίγμα στη σούπα, αφού χαμηλώσετε τη φωτιά στο πιο χαμηλό. Ανακατεύετε να πάει παντού το ταχίνι, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή συνοδεύοντας με καλαμαράκια σε άλμη SAFCOL.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή