ANOIGMA-brocolo-me-nioki
clock icon
40'

Νιόκι με μπρόκολο και μπλε τυρί

Υλικά

  • 500γρ. νιόκι
  • ½ συσκευασία Μπρόκολο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 750γρ.
  • 150γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Τα νιόκι είναι δημοφιλές ιταλικό ζυμαρικό με βάση την πατάτα που σερβίρεται με διάφορες σάλτσες. Αγοράστε τα έτοιμα από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και είναι καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φολικού οξέως και καλίου, που το κάνουν ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε το Mπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο νερό βράζετε τα νιόκι, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μπλε τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη μισή παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύετε τα νιόκι με το Μπρόκολο και το μίγμα των τυριών και μεταφέρετε το νέο μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε τα νιόκι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε το Mπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μη λιώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Στο ίδιο νερό βράζετε τα νιόκι, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μπλε τυρί με την κρέμα γάλακτος, τη μισή παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.

Βήμα 4

Ανακατεύετε τα νιόκι με το Μπρόκολο και το μίγμα των τυριών και μεταφέρετε το νέο μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε τα νιόκι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να κάνουν μια χρυσαφένια κρούστα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή