Υλικά

  • 3 ασπράδια αβγών
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. μέλι
  • 50ml νερό
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα ή κονιάκ (προαιρετικά)
  • 150γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • 100γρ. γλυκό κουταλιού κερασάκι, στραγγισμένο από το σιρόπι και ψιλοκομμένο

Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για να γίνει και είναι το απόλυτο παγωτό αφού σε μια κουταλιά τα έχεις όλα. Και βελούδινο παγωτό κρέμα και το αμυγδαλάκι και το κερασάκι και τη σοκολάτα σου.

Βάζετε τη ζάχαρη με το μέλι και το νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθούν τα υλικά στο νερό και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη.

Στο μεταξύ έχετε ρίξει τα ασπράδια στο μίξερ να χτυπιούνται στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν η μαρέγκα θα μπορεί να σχηματίζει κορυφές και θα έχουν περάσει τα δυο λεπτά από το σημείο βρασμού του σιροπιού, το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε με συνεχή ροή κορδονιού στη μαρέγκα ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη (τουλάχιστον) μέχρι η μαρέγκα να κρυώσει και να σφίξει σαν σαντιγί.

Μεταφέρετε την μαρέγκα σε άλλο μπολ κατάλληλο για κατάψυξη και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Το τελευταίο λεπτό του χτυπήματος προσθέτετε το λικέρ ή κονιάκ αν χρησιμοποιήσετε.

Ρίχνετε την σαντιγί στη μαρέγκα, προσθέτετε το αμύγδαλο, τη σοκολάτα και τα κερασάκια και κάνετε ένα καλό ανακάτεμα στο παγωτό μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Καλό είναι να το αφήσετε λίγα λεπτά εκτός ψυγείου πριν κόψετε μπάλες με την κουτάλα του παγωτού και το σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τη ζάχαρη με το μέλι και το νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθούν τα υλικά στο νερό και από τη στιγμή που θα πάρει βράση το σιρόπι, βράζετε δύο λεπτά ακόμη.

Βήμα 2

Στο μεταξύ έχετε ρίξει τα ασπράδια στο μίξερ να χτυπιούνται στη μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Όταν η μαρέγκα θα μπορεί να σχηματίζει κορυφές και θα έχουν περάσει τα δυο λεπτά από το σημείο βρασμού του σιροπιού, το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε με συνεχή ροή κορδονιού στη μαρέγκα ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη (τουλάχιστον) μέχρι η μαρέγκα να κρυώσει και να σφίξει σαν σαντιγί.

Βήμα 3

Μεταφέρετε την μαρέγκα σε άλλο μπολ κατάλληλο για κατάψυξη και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Το τελευταίο λεπτό του χτυπήματος προσθέτετε το λικέρ ή κονιάκ αν χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 4

Ρίχνετε την σαντιγί στη μαρέγκα, προσθέτετε το αμύγδαλο, τη σοκολάτα και τα κερασάκια και κάνετε ένα καλό ανακάτεμα στο παγωτό μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα. Το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Βήμα 5

Καλό είναι να το αφήσετε λίγα λεπτά εκτός ψυγείου πριν κόψετε μπάλες με την κουτάλα του παγωτού και το σερβίρετε σε μπολ ή ποτήρια.