pizzakia

Υλικά

  • 8 πιτάκια για πίτσα ή μίνι πιτούλες για σουβλάκι
  • 1 φλιτζάνι Τomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

Εύκολο, γρήγορο και προπαντός νόστιμο σνακ με Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τα πιτάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, τον ξερό βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράζετε τη σάλτσα επάνω στα πιτάκια και την απλώνετε με ένα κουτάλι. Σκορπάτε τη μοτσαρέλα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα πιτσάκια για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο, σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τα πιτάκια.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σάλτσα ντομάτας, τον ξερό βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 3

Μοιράζετε τη σάλτσα επάνω στα πιτάκια και την απλώνετε με ένα κουτάλι. Σκορπάτε τη μοτσαρέλα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα πιτσάκια για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Βήμα 4

Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο, σκορπίζετε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.