revithosalata
clock icon
1:10'

Ρεβυθοσαλάτα με κινόα, δυόσμο και ρόδι

Υλικά

  • 200γρ. Ρεβύθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 100γρ. κινόα
  • 1 ρόδι σε σπόρους
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Για τη σος

  • 1 φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι ή πετιμέζι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Αντιοξειδωτική, γεμάτη βιταμίνες, υγιεινή και θρεπτική, αυτή η σαλάρα με Ρεβύθια Χονδρά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και κινόα, ταιριάζει εξαιρετικά και σε γιορτινό τραπέζι.

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε.
Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό την κινόα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να παραβράσει. Τη στραγγίζετε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ρεβίθια, την κινόα, το ρόδι και το δυόσμο με λίγο αλάτι.
Χτυπάτε σε μπολάκι όλα τα υλικά της σος και την ανακατεύετε πολύ καλά με τη σαλάτα. Γίνεται νοστιμότερη αν την αφήσετε μισή ώρα στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό την κινόα, για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει αλλά χωρίς να παραβράσει. Τη στραγγίζετε.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα ρεβίθια, την κινόα, το ρόδι και το δυόσμο με λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Χτυπάτε σε μπολάκι όλα τα υλικά της σος και την ανακατεύετε πολύ καλά με τη σαλάτα. Γίνεται νοστιμότερη αν την αφήσετε μισή ώρα στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.