GEMISTA-RODAKINA-ME-MAYRODAFNH-exo
clock icon
55'

Ροδάκινα γεμιστά με μακαρόν και μαυροδάφνη

Υλικά

  • 6 ροδάκινα
  • 6 μακαρόν ή εργολάβους τριμμένους
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη

Τα ψητά φρούτα (π.χ. μήλα ή σύκα) είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό επιδόρπιο. Σε αυτή την καλοκαιρινή συνταγή επιλέγετε ροδάκινα και για να γίνουν ακόμη πιο γευστικά προσθέτετε στη γέμιση μακαρόν ή εργολάβους και σερβίρετε ιδανικά με παγωτό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και αδειάζετε προσεχτικά, λίγη ακόμα από τη σάρκα τους.
Ψιλοκόβετε τη σάρκα που αφαιρέσατε και την ανακατεύετε με τα τριμμένα μακαρόν, τη ζάχαρη, το αβγό και 6-7 κουταλιές από τη μαυροδάφνη.
Γεμίζετε με αυτό το μίγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρετε σε ταψάκι. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη και τα ψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά.
Σερβίρετε τα ροδάκινα χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα ροδάκινα στη μέση, βγάζετε το κουκούτσι και αδειάζετε προσεχτικά, λίγη ακόμα από τη σάρκα τους.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε τη σάρκα που αφαιρέσατε και την ανακατεύετε με τα τριμμένα μακαρόν, τη ζάχαρη, το αβγό και 6-7 κουταλιές από τη μαυροδάφνη.

Βήμα 3

Γεμίζετε με αυτό το μίγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρετε σε ταψάκι. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη και τα ψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα ροδάκινα χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύετε, αν θέλετε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey