rizosalata145220studiopaterakis_slider

Υλικά

  • 250γρ. ρύζι αναποφλοίωτο ή parboiled
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 150γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες και αποφλοιωμένες
  • 4 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 1 βαζάκι φιλέτο τόνου σε λάδι, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. ελιές πράσινες και μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • 4-5 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμυρισμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά σφιχτά
  • Για το dressing

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα Ομοσπονδία
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Στη ρυζοσαλάτα μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να παραλείψετε υλικά που σας λείπουν ή δεν σας αρέσουν. Θυμηθείτε ότι ταιριάζουν σοταρισμένα λευκά μανιτάρια, βρασμένα φασολάκια φρέσκα, όσπρια βρασμένα, στήθος κοτόπουλου βραστό ή ψητό κομμένο σε μικρούς κύβους, ακόμα και λουκάνικα Φρανκφούρτης βρασμένα και κομμένα ροδέλες.

Δροσερή και χορταστική σαλάτα που ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα και συνδυάζει ιδανικά ρύζι, λαχανικά, ψάρι και θαλασσινά.

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μαγιονέζα Ομοσπονδία αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και την ανακατεύετε σχολαστικά. Σερβίρετε τη ρυζοσαλάτα δροσερή πάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας και γαρνίρετε την επιφάνεια με τα σφιχτά αβγά κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, τις αφήνετε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 2

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.

Βήμα 3

Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μαγιονέζα Ομοσπονδία αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και την ανακατεύετε σχολαστικά. Σερβίρετε τη ρυζοσαλάτα δροσερή πάνω σε πράσινα φύλλα σαλάτας και γαρνίρετε την επιφάνεια με τα σφιχτά αβγά κομμένα σε τέταρτα ή όγδοα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης- Food Styling: Αντωνία Κατή