roka me ntomatinia
clock icon
20'

Ρόκα µε ντοµατίνια και κατίκι ∆οµοκού

Υλικά

  • 3 µατσάκια ρόκα
  • 15 ντοµατίνια
  • 150γρ. κατίκι ∆οµοκού
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το γαρνίρισµα
  • αλάτι

Το κατίκι Δομοκού με την πλούσια γεύση του και τα γλυκά ντοματίνια δένουν με λίγο λαδόξιδο και «σπάνε» την πιπεράτη γεύση της ρόκας, κάνοντας την τέλεια ισορροπία σε αυτή τη δροσερή σαλατίτσα.

Βάζετε σε κατσαρολάκι µισό λίτρο νερό να πάρει βράση και ρίχνετε µέσα τα ντοµατίνια για 1 λεπτό να µαλακώσει η φλούδα τους. Τα στραγγίζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στη µέση. Τα βάζετε στο ψυγείο.
Καθαρίζετε τη ρόκα, πετάτε τα χοντρά κλαράκια και τη χοντροκόβετε µε το χέρι σας. Τη βάζετε σε ένα µεγάλο µπολ, την αλατίζετε, την περιχύνετε µε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύετε απαλά. Απλώνετε από πάνω της τα ντοµατίνια, τα αλατίζετε πολύ ελαφρά και ανάµεσά τους ρίχνετε το κατίκι ∆οµοκού µε ένα κουταλάκι. Περιχύνετε τη σαλάτα µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σερβίρετε στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε κατσαρολάκι µισό λίτρο νερό να πάρει βράση και ρίχνετε µέσα τα ντοµατίνια για 1 λεπτό να µαλακώσει η φλούδα τους. Τα στραγγίζετε, τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στη µέση. Τα βάζετε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τη ρόκα, πετάτε τα χοντρά κλαράκια και τη χοντροκόβετε µε το χέρι σας. Τη βάζετε σε ένα µεγάλο µπολ, την αλατίζετε, την περιχύνετε µε το λάδι και το ξίδι και ανακατεύετε απαλά. Απλώνετε από πάνω της τα ντοµατίνια, τα αλατίζετε πολύ ελαφρά και ανάµεσά τους ρίχνετε το κατίκι ∆οµοκού µε ένα κουταλάκι. Περιχύνετε τη σαλάτα µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σερβίρετε στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb