21150717_43076_Nitsiakos_salata-roka-kotopoulo
clock icon
35'

Σαλάτα με ρόκα, κοτόπουλο, κρουτόν και κολοκυθόσπορους

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, 200γρ. το καθένα ψημένα στη σχάρα, κομμένα σε φέτες
  • 4 ματσάκια ρόκα πλυμένη, στραγγισμένη
  • 300γρ. ψωμί μπαγιάτικο, σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 50γρ. κολοκυθόσπορους καβουρδισμένους
  • 2 ντομάτες μεγάλες, μπλανσαρισμένες, ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
  • ¼ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι ή όσο σας αρέσει
  • 40ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ελαφριά αλλά χορταστική σαλάτα με ψητό κοτόπουλο Νιτσιάκος που με μια φέτα καλό ζυμωτό ψωμί τρώγεται ευχάριστα και ως κυρίως πιάτο

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με 100ml ελαιόλαδο για 20 δευτερόλεπτα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και ψήνετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι τα ψωμάκια να ξεραθούν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας εκτός από το κοτόπουλο.
Μοιράζετε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα και τοποθετείτε το κοτόπουλο γύρω γύρω.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με 100ml ελαιόλαδο για 20 δευτερόλεπτα, ρίχνετε μέσα το ψωμί και ψήνετε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι τα ψωμάκια να ξεραθούν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας εκτός από το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Μοιράζετε τη σαλάτα σε τέσσερα πιάτα και τοποθετείτε το κοτόπουλο γύρω γύρω.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb