salata-me-roka-kai-tomatinia
clock icon
20'

Σαλάτα με ρόκα, ντοματίνια, αχλάδια και γλυκό ξίδι με μέλι

Υλικά

  • 2 ματσάκια ρόκα φρέσκια
  • 20 ντοματίνια τσέρι
  • 2 αχλάδια
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 300γρ. αντίδια άγρια
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Δοκιμάστε αυτό τον υπέροχο συνδυασμό από ντοματίνια μαζί με αχλάδια και γλυκόξινο dressing στη σαλάτα σας…

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα ντοματίνια τσέρι και τα ζεματάτε για 2 λεπτά. Τα βγάζετε, τα ξεφλουδίζετε με ευκολία και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Πλένετε καλά τη ρόκα και τα αντίδια. Τα στεγνώνετε με υφασμάτινη πετσέτα και τα χοντροκόβετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε μέσα τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα σας και ανακατεύετε. Καθαρίζετε τα δύο αχλάδια, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα σκορπάτε πάνω από τη σαλάτα.

Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ξίδι και το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Τα αδειάζετε σε ένα μπολάκι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα σας και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα ντοματίνια τσέρι και τα ζεματάτε για 2 λεπτά. Τα βγάζετε, τα ξεφλουδίζετε με ευκολία και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Πλένετε καλά τη ρόκα και τα αντίδια. Τα στεγνώνετε με υφασμάτινη πετσέτα και τα χοντροκόβετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Ρίχνετε μέσα τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια. Αλατίζετε καλά τη σαλάτα σας και ανακατεύετε. Καθαρίζετε τα δύο αχλάδια, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα σκορπάτε πάνω από τη σαλάτα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το dressing: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ξίδι και το μέλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Τα αδειάζετε σε ένα μπολάκι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα σας και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb