kinoa kai fakes
clock icon
60'

Σαλάτα με φακές και κινόα

Υλικά

  • 250γρ. κινόα
  • 250γρ. Φακές Ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • Για τη σάλτσα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού horseradish
  • αλάτι, πιπέρι

Οι σαλάτες με όσπρια είναι και νόστιμες και θρεπτικές. Εδώ συνδυάζουμε επιλέγουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και κάνουμε μια σαλάτα που άνετα γίνεται και ένα ελαφρύ γεύμα.

Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλυθούν. Τις σουρώνετε κι αυτές.
Σε μια σαλατιέρα ενώνετε την κινόα με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύετε καλά. Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, περνάτε τα κρεμμυδάκια από ένα ελαφρύ σοτάρισμα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, πριν τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το horseradish, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα σας. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένετε καλά την κινόα με άφθονο κρύο νερό και την αφήνετε να φουσκώσει μέσα σε 2 φλιτζάνια ζεματιστό νερό που έχετε αλατίσει προηγουμένως. Τη στραγγίζετε και την αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη διαλυθούν. Τις σουρώνετε κι αυτές.

Βήμα 3

Σε μια σαλατιέρα ενώνετε την κινόα με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύετε καλά. Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι, περνάτε τα κρεμμυδάκια από ένα ελαφρύ σοτάρισμα στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, πριν τα ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το horseradish, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές της σούπας νεράκι μέχρι να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τη σαλάτα σας. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα.