21151006_04720_makaronia-me-skordati-saltsa-ntomatas
clock icon
20'

Σκορδομακάρονα με ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ από ντοματάκια Σαντορίνης
  • ξινομυζήθρα ή γιαούρτι ή κατίκι Δομοκού

Πανεύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα που θα φτιάξετε σε μόλις 20 λεπτά.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν al dente.
Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να μαυρίσουν. Τις βγάζετε από το λάδι και τις πετάτε. Ρίχνετε μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τον πελτέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο αρωματισμένο λάδι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα μαζί με μπόλικο πιπέρι και ξινομυζήθρα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν al dente.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να μαυρίσουν. Τις βγάζετε από το λάδι και τις πετάτε. Ρίχνετε μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο τον πελτέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο αρωματισμένο λάδι. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα μαζί με μπόλικο πιπέρι και ξινομυζήθρα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb