WEB–OLIVE-SYNTAGES5
clock icon
40'

Σουφλέ φέτας με πούδρα καρυδιού πάνω σε καρπάτσιο πατζαριού

Υλικά

  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 400ml γάλα
  • 2 κρόκους αβγού
  • 180γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • 5 ασπράδια αβγού
  • 40γρ. πούδρα καρυδιού
  • 1 παντζάρι, σε πολύ λεπτές φέτες
  • λίγα φύλλα ρόκας και πετιμέζι για το τελείωμα
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα διαφορετικό σουφλέ που αφού ψηθεί θα το σερβίρετε πάνω σε πολύ λεπτές φέτες παντζαριού και θα το γαρνίρετε με δροσερά φυλλαράκια ρόκας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε πρώτα τη μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μην σβολιάσει. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα.
Ρίχνετε και τους κρόκους των αβγών και τη φέτα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμες που έχετε βουτυρώσει και αλείψει με την πούδρα καρυδιού. Ψήνετε σε μπεν μαρί για 15 λεπτά περίπου. Παράλληλα, μέχρι να ψηθεί το σουφλέ σας, στρώνετε στα πιάτα λεπτές φέτες από παντζάρι.
Τοποθετείτε πάνω το σουφλέ όταν είναι έτοιμο. Γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας και περιχύνετε με το πετιμέζι.
Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζετε πρώτα τη μπεσαμέλ: Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο χρώμα και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να μην σβολιάσει. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σβήνετε την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η κρέμα.

Βήμα 2

Ρίχνετε και τους κρόκους των αβγών και τη φέτα στην κρέμα ανακατεύοντας καλά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά.

Βήμα 4

Μοιράζετε το μίγμα σε φόρμες που έχετε βουτυρώσει και αλείψει με την πούδρα καρυδιού. Ψήνετε σε μπεν μαρί για 15 λεπτά περίπου. Παράλληλα, μέχρι να ψηθεί το σουφλέ σας, στρώνετε στα πιάτα λεπτές φέτες από παντζάρι.

Βήμα 5

Τοποθετείτε πάνω το σουφλέ όταν είναι έτοιμο. Γαρνίρετε με τα φύλλα ρόκας και περιχύνετε με το πετιμέζι.

Βήμα 6

Συνταγή: Απόστολος Στεργιόπουλος