soupa kounoupidi
clock icon
60'

Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 πατάτα καθαρισμένη + κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα
  • 1 λίτρο ζωμό κότας, χλιαρό
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια ωραία σούπα με κουνουπίδι, πατάτα και γιαούρτι θα ζεστάνει και θα νοστιμίσει το τραπέζι μας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε.