deytera-manestra
clock icon
45'

Σούπα «μινεστρόνε» με μανέστρα και λαχανικά

Υλικά

  • 150γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο χοντρό, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες, σε πολύ μικρούς κύβους
  • 1½ φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κρεάτων
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά), ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Η κλασική αυτή ιταλική συνταγή για σούπα γίνεται πάντα με λαχανικά και με την προσθήκη κάποιου ζυμαρικού, όπως το κριθαράκι που της πάει πολύ.

Σοτάρετε στο λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε την ντομάτα.
Ρίχνετε τότε το ζωμό και σιγοβράζετε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτετε το κριθαράκι, το μαϊντανό, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο τυρί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε στο λάδι όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε την ντομάτα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τότε το ζωμό και σιγοβράζετε τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Βήμα 3

Προσθέτετε το κριθαράκι, το μαϊντανό, το δυόσμο ή το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με λίγο τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb