Η ντοματόσουπα είναι από τις πιο αγαπημένες μου σούπες. Η ιδανική ζητά απεγνωσμένα τις ώριμες, γλυκές, κατακόκκινες και υπερώριμες ντομάτες του Αυγούστου. Όταν με πιάνει η νοσταλγία στη μέση του χειμώνα, την φτιάχνω με κονκασέ κι αμέσως η κουζίνα μοσχοβολά ήλιο και καλοκαίρι. Μια πολύ υγιεινή σούπα, που χορταίνει χωρίς να σε γεμίζει θερμίδες.
Υλικά
- 200 γρ. χυλοπιτάκι ψιλό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5-6 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 200γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 400γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
- 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 3 λίτρα ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αντί για ξερό μπορείτε να βάλετε φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη.
- Για περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο νερό 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο.
- Σ’αυτή τη συνταγή ταιριάζουν ωραία και τα ψιλοκομμένα κατεψυγμένα μανιτάρια.
- Ταιριάζουν όλα τα είδη συντηρημένης ντομάτας αλλά το κονκασέ δίνει περισσότερο απ’όλα την αίσθηση της φρέσκιας ντομάτας. Αν την φτιάξετε καλοκαίρι, θα αντικαταστήσετε το κονκασέ με 2 κιλά υπερώριμες, ξεφλουδισμένες ντομάτες.