SPAGETO ME SAFRAN KOLOKYTHAKIA FORMAELA1
clock icon
30'

Σπαγγέτο με κολοκυθάκια, σαφράν και σαγανάκι φορμαέλας

Υλικά

  • ½ κιλό μακαρόνια Νο 6
  • 5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα καλά
  • 1 φακελάκι (0,25γρ.) σαφράν
  • 6 φέτες φορμαέλας στρογγυλές, πάχους 1εκ. περίπου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια νόστιμη και πολύ απλή μακαρονάδα που θα φτιάξετε σε μόλις 30 λεπτά. Αντί για φορμαέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο τυρί της αρεσκείας σας κατάλληλο για σαγανάκι όπως μαστέλο, χαλούμι, μπάντζο, κεφαλοτύρι κ.ά.

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και μαζεύετε τα τρίμματα σε μια λεκανίτσα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε άφθονο νερό, το αλατίζετε και προσθέτετε το σαφράν. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το σπαγγέτο και το βράζετε για 7-9 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Τα αφήνετε να ζεσταθούν και προσθέτετε τα τρίμματα από τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν ευχάριστα και τα αλατοπιπερώνετε.
Σουρώνετε τα μακαρόνια (τα οποία θα έχουν πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα από το σαφράν) και τα ανακατεύετε καλά με τα βουτυράτα κολοκυθάκια.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις έξι φέτες φορμαέλας χωρίς να προσθέσετε καθόλου λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε έξι πιάτα και πάνω σε κάθε πιάτο βάζετε από μία φετούλα φορμαέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και μαζεύετε τα τρίμματα σε μια λεκανίτσα.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε άφθονο νερό, το αλατίζετε και προσθέτετε το σαφράν. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το σπαγγέτο και το βράζετε για 7-9 λεπτά.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Τα αφήνετε να ζεσταθούν και προσθέτετε τα τρίμματα από τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν ευχάριστα και τα αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Σουρώνετε τα μακαρόνια (τα οποία θα έχουν πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα από το σαφράν) και τα ανακατεύετε καλά με τα βουτυράτα κολοκυθάκια.

Βήμα 5

Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις έξι φέτες φορμαέλας χωρίς να προσθέσετε καθόλου λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε έξι πιάτα και πάνω σε κάθε πιάτο βάζετε από μία φετούλα φορμαέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb