TALIATELES-ME-PIPERIES-KREMMYDIA-ANTZOUGIA
clock icon
45'

Ταλιατέλες με μελωμένες πιπεριές, κρεμμύδια και αντζούγιες

Υλικά

  • 2 πιπεριές πράσινες, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400γρ. ταλιατέλες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μη νηστίσιμη παραλλαγή: Θα αντικαταστήσετε τις αντζούγιες και την κάππαρη με 200γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια.

Μια νόστιμη και χορταστική μακαρονάδα, με σάλτσα από πιπεριές και αντζούγιες, που θα απολαύσετε πολύ και σε περιόδους νηστείας. Ένα ακόμη κλασικό, νηστίσιμο πιάτο με ζυμαρικά που αξίζει να δοκιμάσετε, είναι και τα σπαγγέτι με γαρίδες.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην καούν.
Προσθέτετε την κάππαρη και τις αντζούγιες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το ούζο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Πιάνετε τις ταλιατέλες με μια τσιμπίδα και τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τις πιπεριές, μαζί με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους, το οποίο θα βοηθήσει τη σάλτσα να δέσει με τα ζυμαρικά.
Προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην καούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε την κάππαρη και τις αντζούγιες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το ούζο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3

Βράζετε τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Πιάνετε τις ταλιατέλες με μια τσιμπίδα και τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με τις πιπεριές, μαζί με όσο νερό παρασύρουν μαζί τους, το οποίο θα βοηθήσει τη σάλτσα να δέσει με τα ζυμαρικά.

Βήμα 4

Προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή