12-taramokeftedes-430×575
clock icon
30'

Ταραμοκεφτέδες με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα Safcol

Υλικά

  • 140γρ. ταραμά λευκό
  • 100γρ. αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ. ψίχα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1 μικρό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο ανακατεμένο με ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 κονσέρβα κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL

Οι ψευτοκεφτέδες της Σαρακοστής τρώγονται όλο το χρόνο στο καθημερινό τραπέζι με μια πράσινη σαλάτα και αγαπούν τρελά το ούζο, το τσίπουρο και το κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, το στύβετε πολύ καλά και το θρυμματίζετε ψιλό ψιλό σε ένα μπολ.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε κεφτεδάκια, τα περνάτε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε κρύα από το ψυγείο, για να γίνουν πιο τραγανά, σε καυτό λάδι.
Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά μαζί με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, το στύβετε πολύ καλά και το θρυμματίζετε ψιλό ψιλό σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Την αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 3

Πλάθετε κεφτεδάκια, τα περνάτε από τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε κρύα από το ψυγείο, για να γίνουν πιο τραγανά, σε καυτό λάδι.

Βήμα 4

Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά μαζί με κοκτέιλ θαλασσινών σε πικάντικη σάλτσα SAFCOL.