Υλικά

  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλο αγγούρι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωναράκια άνηθο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 40ml ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι λευκό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνοδεύσετε ψητά κρέατα και πουλερικά.

Τρίβετε το σκόρδο στο γουδί και στη συνέχεια το πολτοποιείτε με λίγο αλάτι και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Bάζετε το τριμμένο αγγούρι σε τουλπάνι ή βαμβακερή πετσέτα και το πιέζετε να βγάλει τα περιττά υγρά του.
Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με το αλάτι.
Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο άνηθο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε το σκόρδο στο γουδί και στη συνέχεια το πολτοποιείτε με λίγο αλάτι και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Bάζετε το τριμμένο αγγούρι σε τουλπάνι ή βαμβακερή πετσέτα και το πιέζετε να βγάλει τα περιττά υγρά του.

Βήμα 3

Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, με το αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με το αλάτι.

Βήμα 4

Βάζετε το τζατζίκι στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο άνηθο.