21160316_12002_Psixouli_tigania-stigmis-kalamarakiaR
clock icon
35'

Τηγανιά στιγμής με καλαμαράκια σε άλμη

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια στραγγισμένα, στεγνωμένα σε χαρτί κουζίνας
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες περίπου στα 3
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε μεγάλα τετράγωνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένας μεζές που θα φτιάξετε εύκολα και πολύ γρήγορα και φυσικά θα απολαύσετε με ένα καραφάκι ούζο.

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, να ξεροψηθούν και να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα φέρνετε μια δυο βόλτες. Σβήνετε με το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Foode Styling: Tina & Olivia Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Αλατίζετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, να ξεροψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σκόρδο, τα καλαμαράκια και τα φέρνετε μια δυο βόλτες. Σβήνετε με το ξίδι, το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε, προσθέτετε τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Foode Styling: Tina & Olivia Webb