clock icon
40'

Τυροψωμάκια – κεφτεδάκια

Υλικά

  • 150γρ. φέτα σπασμένη
  • ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60γρ. γάλα
  • βασιλικό, δεντρολίβανο και θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Ψωμάκια αφράτα, ιδανικά για το πρωινό ή το σάντουιτς, που γίνονται γρήγορα γιατί δεν χρειάζονται φούσκωμα! Τρώγονται και σκέτα σαν πεντανόστιμα τυροπιτάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά μαζί στο μίξερ ή τα ζυμώνετε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε το επίπεδο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα χαράζετε σταυρωτά και τα τοποθετείτε στο ταψί.
Τα αλείφετε με γάλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για 5 λεπτά και, μετά, χαμηλώνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά μαζί στο μίξερ ή τα ζυμώνετε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Στρώνετε το επίπεδο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε κεφτεδάκια, τα χαράζετε σταυρωτά και τα τοποθετείτε στο ταψί.

Βήμα 3

Τα αλείφετε με γάλα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για 5 λεπτά και, μετά, χαμηλώνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμη.