XTAPODI STO XARTI
clock icon
1:15'

Χταπόδι στο χαρτί με πιπέρια και λεμονάτα αρώματα

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι μεσαίο, ολόκληρο
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 1 κλωναράκι βασιλικό
  • φλούδα από ½ λεμόνι, σε χοντρές λωρίδες
  • 5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, βότανα και μυρωδικά στο χταπόδι-ανάλογα με τα γούστα σας- όπως: λιαστή ντομάτα, μαντζουράνα, φλούδα πορτοκαλιού, μαστίχα, λουΐζα.

Χταπόδι τυλιγμένο και ψημένο στη λαδόκολλα με αρωματικά βότανα και φλούδες λεμονιού. Ένας ωραιότατος μεζές για τσιπουράκι ή ουζάκι και όχι μόνο.

Ξεπλένετε το χταπόδι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με το λάδι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείτε στο κέντρο της το χταπόδι. Τοποθετείτε γύρω-γύρω την αρμπαρόριζα, το βασιλικό, το λεμόνι και το πιπέρι και τυλίγετε τη λαδόκολλα γύρω από το χταπόδι κλείνοντας καλά τις άκρες.
Ψήνετε το χταπόδι στο φούρνο για 60-80 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του. Το σερβίρετε σαν ορεκτικό, σκέτο ή με λίγο λεμόνι.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένετε το χταπόδι, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με το λάδι.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετείτε στο κέντρο της το χταπόδι. Τοποθετείτε γύρω-γύρω την αρμπαρόριζα, το βασιλικό, το λεμόνι και το πιπέρι και τυλίγετε τη λαδόκολλα γύρω από το χταπόδι κλείνοντας καλά τις άκρες.

Βήμα 3

Ψήνετε το χταπόδι στο φούρνο για 60-80 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του. Το σερβίρετε σαν ορεκτικό, σκέτο ή με λίγο λεμόνι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey