xorta giaxnista
clock icon
60'

Χόρτα γιαχνιστά με ρύζι

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού Ρύζι Καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Ένας διαφορετικός και πολύ χορταστικός τρόπος να βάλετε τα χόρτα στο τραπέζι σας, προσθέτοντας ρύζι Καρολίνα Ομοσπονδία. Αυτό το λαδερό δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα. Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.

Βήμα 2

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα. Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 3

Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.

Βήμα 4

Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 5

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey