OMELETA FOYRNOY ME PATATES KAI KOLOKYTHAKIA
clock icon
1:25'

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
  • 500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα και τη σερβίρετε με μία σαλάτα εποχής.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°Cκαι βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή ροδέλες και κάνουμε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Συνεχίζουμε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το περιεχόμενο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζουμε. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°Cκαι βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή ροδέλες και κάνουμε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Βήμα 2

Συνεχίζουμε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το περιεχόμενο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζουμε. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb