revithia manitaria_slider
clock icon
1:30'

Μανιτάρια με ρεβίθια και προσούτο Ευρυτανίας

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα, στραγγισμένα
  • 700γρ. μανιτάρια φρέσκα (κανθαρέλες, βολίτες, βασιλομανίταρα), χοντροκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες προσούτο Ευρυτανίας, σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Για να καθαρίσετε τα μανιτάρια χρησιμοποιείτε πάντα μία νωπή πετσέτα με την οποία τα σκουπίζετε ώστε να φύγουν τα χώματα.

Ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός για να μαγειρέψετε τα ρεβίθια, με τη μεστή γεύση των μανιταριών να δίνει την αίσθηση ότι έχετε προσθέσει κρέας στα όσπρια.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν, ρίχνετε το προσούτο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια και το δεντρολίβανο.
Όταν τα ρεβίθια αρχίσουν να καραμελώνουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Όταν κάψουν, ρίχνετε το προσούτο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Αφήνετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ρεβίθια και το δεντρολίβανο.

Βήμα 2

Όταν τα ρεβίθια αρχίσουν να καραμελώνουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή