OliveMagazine

Κρεατόπιτα αποκριάτικη

APOKRIATIKH KREATOPITAolive magazine.gr

Κρεατόπιτα αποκριάτικη

Μερίδες:20-25
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:35'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φύλλο για πίτες
  • 1½ κιλό κιμά αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 1/3 φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και τον ανακατεύετε συνεχώς πάνω στη φωτιά για να μη σβολιάσει και να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και το σοτάρετε μαζί με τον κιμά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τον κιμά να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτετε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τα αβγά, το γιαούρτι ανακατεμένο με το σιμιγδάλι, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε σε μεγάλο ταψί τα μισά φύλλα, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση πάνω στα φύλλα. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα αλείψετε με βούτυρο.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο νερό και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
↑ Back To Top ↑