HEART_CAKE
clock icon
55'

Τούρτα με μαρμελάδα φράουλα και σαντιγί

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 175γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 175γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη

  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 350ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, για ζαχαροπλαστική
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • ροζ ή κόκκινη ζάχαρη για τη διακόσμηση

Tips

  • Για να φτιάξετε τη δική σας χρωματιστή ζάχαρη, αγοράστε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής από το ράφι των σούπερ μάρκετ με είδη ζαχαροπλαστικής ή από τα μπαχαράδικα. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες χρώματος με ζάχαρη κρυσταλλική – ανάλογα πόσο ροζ ή κόκκινο το θέλετε- και αφήστε τη να στεγνώσει εντελώς.

Μια εύκολη συνταγή για τούρτα που μπορείτε άνετα να τη φτιάξετε και σε μια ιδιαίτερη περίσταση…Μια ιδανική πρόταση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή για τα παιδιά που πάντα αναζητούν κάτι γλυκό και ανάλαφρο…

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.
Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε δύο φόρμες διαμέτρου 18εκ. και στρώνετε τον πάτο τους με λαδόκολλα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 2

Μοιράζετε το μίγμα στις δύο φόρμες και λειαίνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε τα παντεσπάνια για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αναποδογυρίζετε τις φόρμες πάνω σε σχάρα για να τα ξεφορμάρετε και αφαιρείτε προσεκτικά τις λαδόκολλες. Αφήνετε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 3

Βάζετε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα και το αλείφετε με τη μαρμελάδα. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και στρώνετε τη μισή πάνω από τη μαρμελάδα.

Βήμα 4

Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη σαντιγί και τη λειαίνετε με σπάτουλα. Σκορπίζετε από πάνω χρωματιστή τρούφα ή, αν θέλετε, φτιάχνετε ένα χωνάκι με λαδόκολλα και το χρησιμοποιείτε για να σχηματίσετε με τη χρωματιστή ζάχαρη μια καρδιά ή άλλα σχέδια της αρεσκείας σας.