panacotta me mastixa kai vussino.olivemagazine.gr
clock icon
25'

Πανακότα μαστίχα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Υλικά

  • 400ml γάλα
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο για το σερβίρισμα

Ένα δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι, που θα φτιάξετε στα γρήγορα και θα καταναλωθεί ακόμα πιο γρήγορα.

Βάζετε σε ένα μπολ τη ζελατίνη σε λίγο από το γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε και το μίγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.
Λαδώνετε ελαφρά 10-12 φορμάκια ατομικά και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τις φόρμες στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό.
Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία βουτάτε τα φορμάκια σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε τις κρέμες σε πιάτα. Διακοσμείτε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε αμέσως!
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα μπολ τη ζελατίνη σε λίγο από το γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά.

Βήμα 2

Βάζετε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε και το μίγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.

Βήμα 3

Λαδώνετε ελαφρά 10-12 φορμάκια ατομικά και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τις φόρμες στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει το γλυκό.

Βήμα 4

Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία βουτάτε τα φορμάκια σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε τις κρέμες σε πιάτα. Διακοσμείτε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey