patatotonosalata me avga kai elies-Tina Webb
clock icon
40'

Πατατοτονοσαλάτα με βραστά αβγά και ελιές

Υλικά

  • 1 κιλό πατατούλες μικρές, στρογγυλές
  • 200γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • 4 αβγά βραστά
  • 100γρ. ελιές Θάσου
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 φιλέτα αντσούγιας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Η συνταγή αυτή είναι ιδανική και για την επόμενη μέρα του Πάσχα για να μην πάνε χαμένα τα αβγουλάκια που τσουγκρίσατε...

Μια νόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα με αβγά, τόνο, αντσούγιες, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελιές. Δοκιμάστε τη!

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον τόνο και το βασιλικό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μπολ.
Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις αντσούγιες και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι πριν σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον τόνο και το βασιλικό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε στα τέσσερα και τα ρίχνετε στο μπολ.

Βήμα 3

Χτυπάτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το λεμόνι και τις αντσούγιες και, όταν αναμιχθούν καλά, περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με μπόλικο μαύρο πιπέρι πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb