pikantika avga me tsatnei mango
clock icon
60'

Πικάντικα αβγά με κρούστα από κάσιους και τσάτνεϊ μάνγκο

Υλικά

  • 8 αβγά βρασμένα και καθαρισμένα
  • λάδι για τηγάνισμα (ηλιέλαιο)
  • Για το πανάρισμα

  • 100γρ. φρυγανιά
  • 2-3 κουτ. σούπας κάρι
  • 150γρ. κάσιους τριμμένα
  • 2 αβγά
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το τσάτνεϊ μάνγκο

  • 2 μάνγκο ώριμα, περίπου 500γρ.
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 300ml μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Tips

  • Η συνταγή αυτή είναι επίσης ένας ακόμα ωραίος τρόπος για να μην πάνε χαμένα τα τσουγκρισμένα αβγά του Πάσχα ...
  • Το Chutney είναι μια γλυκόξινη παρασκευή σαν μαρμελάδα που έχει σαν βάση κάποιο φρούτο το οποίο βράζεται μαζί με ξύδι, ζάχαρη και μπαχαρικά.

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική πρόταση για εσάς που θέλετε να παρουσιάσετε στο τραπέζι σας κάτι ιδιαίτερο.

Ξεκινάτε από το πανάρισμα των αβγών: Χτυπάτε καλά τα δύο αβγά. Βάζετε σε ένα πιάτο τα τριμμένα κάσιους καλά ανακατεμένα με το κάρι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σε άλλο πιάτο τη φρυγανιά. Βουτάτε τα αβγά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, μετά στη φρυγανιά, ξανά στα χτυπημένα αβγά και, τέλος, στο μίγμα των κάσιους, προσέχοντας να σκεπαστούν παντού με την πανάδα. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά στο ψυγείο.
Ενώ τα αβγά σας είναι στο ψυγείο, ετοιμάζετε και το τσάτνεϊ μάνγκο: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα μάνγκο.
Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τα κομματάκια μάνγκο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το τσάτνεϊ μέχρι να δέσει και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας
Βγάζετε τα παναρισμένα αβγά από το ψυγείο και τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και με τέσσερις κουταλιές της σούπας από το τσάτνεϊ μάνγκο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάτε από το πανάρισμα των αβγών: Χτυπάτε καλά τα δύο αβγά. Βάζετε σε ένα πιάτο τα τριμμένα κάσιους καλά ανακατεμένα με το κάρι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σε άλλο πιάτο τη φρυγανιά. Βουτάτε τα αβγά πρώτα στα χτυπημένα αβγά, μετά στη φρυγανιά, ξανά στα χτυπημένα αβγά και, τέλος, στο μίγμα των κάσιους, προσέχοντας να σκεπαστούν παντού με την πανάδα. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ενώ τα αβγά σας είναι στο ψυγείο, ετοιμάζετε και το τσάτνεϊ μάνγκο: Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα μάνγκο.

Βήμα 3

Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μπαχαρικά και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τα κομματάκια μάνγκο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το τσάτνεϊ μέχρι να δέσει και να αποκτήσει υφή μαρμελάδας

Βήμα 4

Βγάζετε τα παναρισμένα αβγά από το ψυγείο και τα τηγανίζετε σε βαθύ κατσαρολάκι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και με τέσσερις κουταλιές της σούπας από το τσάτνεϊ μάνγκο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb